TRANSMISSIONS DE LA SETMANA: *DISSABTE (8 de Juny): Futsal VNG Semifinals i Final de COPA (TDT Garraf) *DIUMENGE (9 de Juny): OK Lliga amb el Voltregà - CP VILANOVA (Canal Blau FM)

divendres, 7 d’octubre del 2011

Hoquei i televisió

OpinióAquests dies que s'ha disputat el Mundial d'hoquei patins de San Juan, a excepció de la final, l’haveu vist en alguna televisió? Totes l’han obviat. Fins i tot la catalana. A la nostra autonòmica l'entenc; és cert que és un equip format en la seva totalitat per tècnics i jugadors catalans, però porta el nom de selecció espanyola. Pel mateix motiu suposo, però a la inversa, és pel que no es veu a les televisions estatals; una selecció espanyola formada només per catalans, i si a sobre s'han de pagar diners per tenir-ne la senyal.....doncs millor que no.  
 Teledeporte per exemple ha programat aquests dies un mundial de Gimnàstica Rítmica, un torneig ATP de Tennis, un programa de padel o un campionat de Volei Platja. No tinc re en contra d'aquests esports, però en alguns casos s'han emès sense tenir presencia d'esportistes estatal i en molts casos hem vist reiterades repeticions, per tant no entenc com no hi ha tingut cabuda un mundial d'un dels esports, que mes títols ha donat a l'esport espanyol. I això ha passat mentre s'està en plenes negociacions per poder veure cada dilluns un partit de l'OK lliga
 En el seu dia el Futbol Sala li va guanyar la partida televisiva al hoquei al no voler alguns clubs jugar els seus partits els dissabtes al migdia. Els que llavors dirigien els clubs van tenir un error de greus conseqüències. Ara la situació es pot redreçar. 
 Federació, televisions i clubs estan parlant, i aquest fet d'entrada ja es positiu, per que l'hoquei pugui tenir la seva quota de pantalla. La renovada i dinàmica nova Associació de Clubs hi te molt a veure, ja que desprès de l'intent de la temporada passada en la que els clubs es van negar a pagar el canon televisiu, enguany la proposta ha tirat endavant. Malgrat la difícil situació econòmica, cal agrair l'esforç fet pels clubs per donar aquest pas endavant. Tots han posat un aval de 10.000 € per assegurar-se aquestes retransmissions. Hem consta que des de la Federació s'està treballant per trobar esponsors que acabin finançant aquesta operació i alliberar als clubs.
 Ja veurem quin és el resultat final i quina continuïtat te, però de moment cal aplaudir a totes les parts implicades l'esforç que han fet per poder desencallar una situació que feia molts anys que s'arrossegava, que sempre se'n parlava, però mai s'acabava resolent. La revifalla d'aquest esport passa per fer-lo televisiu i arribar a tothom. Felicitats a tots.

e-esports.cat : Jordi Martí Bosquet

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada